Dit is een voorbeeldig website. Hier kunt u onze product bekijken en testen. Alle foto's en beschrijvingen behoren tot de producenten. Lees meer op www.blueprint-factory.nl

Nieuws
  • Suspendisse mauris enim

    Suspendisse mauris enim, semper feugiat, auctor placerat, sodales eu, felis.

  • Ut elementum

    Ut elementum, pede et sagittis placerat, velit sapien pulvinar pede, a mollis massa augue sed est.

Visits
Today: 73All time: 3158
blueprint-factory.nl

Omega

Omega is een Zwitsers horlogemerk dat opgericht is in 1848. De oprichter assembleerde horloges van onderdelen geleverd door werklui en verkocht ze in heel Europa. Toen de oprichter stierf, namen zijn 2 zoons het werk over. Zij besloten door allerlei problemen om alles zelf te doen onder 1 dak. Vanaf 1880 bleek dit een enorm succes en produceerde Omega veel horloges. In 1903 waren beide zoons gestorven en kwamen er 4 nieuwe eigenaren. De daarop volgende decennia waren succesvol voor Omega. Omega horloges bleken van hoge kwaliteit en mooie designs. In de periode rond 1930 produceert Omega horloges die vandaag de dag nog erg populair zijn als vintage horloges. In 1940 maakt Omega horloges voor militairen in de 2e wereld oorlog.

 

Over Omega horloges


Omega weet in de jaren rond 1970 uit te groeien tot de op 2 na grootste horloge producent in de wereld. Hierna verzwakt de positie van Omega door economische crisis. In de jaren ’90 weet Omega weer uit het dal te klimmen om zo een merk te worden dat er toe doet in de wereld. Denk alleen al aan het feit dat James Bond in de wereldberoemde films altijd Omega horloges draagt. Omega horloges zijn er overigens zowel voor mannen als vrouwen.

Bekende modellen/collecties:
Constellation, Speedmaster Chonograph, Seamaster, De Ville, Olympic Collection, Aquarella, OmegaMania.